Met de ringtrambus rijd je van de Heizel naar Brussels Airport. Snel en je ontwijkt de filegevoelige omgevingen via vrije busbanen.
In Grimbergen langsheen de Romeinse Steenweg en Sint-Annalaan richting Koningslo.
  • Onderstaande sfeerbeelden van de Romeinsesteenweg en Sint-Annalaan verduidelijken de toekomstige situatie.
  • De andere afbeeldingen zijn de voorlopige ontwerpen voor de verschillende kruispunten gelegen op Grimbergs grondgebied tussen de Heizel en Koningslo. (Kruispunten met Antwerpselaan, Strombeeklinde,omgeving Mutsaardplein, Bloemdallaan, Ringlaan, Rozenlaan).
    Klik op de afbeeldingen voor een full screen option.
  • De openbare parkeerplaatsen die verdwijnen op de Romeinsesteenweg worden gerecupereerd op de huidige Park en Ride parking aan de Antwerpselaan. Deze wordt qua capaciteit uitgebreid, komt in eigendom van de gemeente Grimbergen, en zal ter beschikking worden gesteld voor bewoners uit de buurt en hun bezoekers.
  • De omgeving rond het Mutsaardplein wordt heringericht met groen en bomen, zitbanken en kwaliteitsvolle fietsstallingen en bijkomende parkeerplaatsen.
  • De parkeerplaatsen op de Sint-Annalaan worden naar het midden van de rijweg overgebracht. Voet- en fietspaden langs beide zijde van de rijweg worden afgeschermd door een verhoogde boordsteen. Het huidig aantal beschikbare parkeerplaatsen blijft er behouden. er worden ook enkele laad- en losruimten voorzien.
  • De kruispunten worden voorzien van dynamisch gestuurde verkeerslichten die ook de doorstroom van wagens op de Sint-Annalaan verbeteren.

KLIK OP ONDERSTAANDE BEELDEN VOOR FULL SCREEN WEERGAVE.

Beeldmateriaal