Sneltram en fiets. Over een afstand van 29 km verbindt de sneltram Willebroek met Londerzeel, Meise, Strombeek en Brussel.
Parallel met de tram en de A12 zal ook een fietssnelweg de aanpalende gemeenten met elkaar verbinden en doorlopen tot in het hartje van Brussel.
  • Dankzij de sneltram, de fietssnelweg , nieuwe Park+Ride-zones en het beperkt gehouden aantal haltes ontstaan er knooppunten van verschillende vervoersmiddelen tussen Willebroek en Brussel.
  • De werken aan de fietsnelweg starten in het najaar van 2018 ter hoogte van de Potaarde in Grimbergen en verlopen gefaseerd richting Meise. Pas bij de heraanleg van de weefkruispunt R0/A12 wordt de verbinding richting Brussel op Grimbergs grondgebied vervolledigd.
  • Dit project moet van de fiets een volwaardig alternatief voor het woon-werkverkeer maken. Fietsers komende uit omliggende gemeenten zullen in de toekomst vlot kunnen overstappen op de sneltram.
  • Wat betreft de sneltram route op Grimbergs grondgebied worden momenteel nog alternatieve mogelijkheden onderzocht ter vervanging van een brugconstructie over de R0 dat ter hoogte van wijk Bever zou starten. Hierdoor zou het beperkt aansnijden van een groenstrook in het Beverbos worden vermeden, net als mogelijke hinder voor bewoners uit Bever.
  • Onderstaand enkele sfeerbeelden van de sneltram route en haltes. Tevens de fases van de werken die kortelings worden opgestart voor de fietssnelweg. Je kan ook de oorspronkelijke sneltramroute op Grimbergs grondgebied bekijken waar momenteel een alternatief wordt voor gezocht.

KLIK OP ONDERSTAANDE BEELDEN VOOR FULL SCREEN WEERGAVE.

Beeldmateriaal