De vraag naar comfortabele en betaalbare huurwoningen neemt sterk toe. Grimbergen investeert tezamen met vzw 3Wplus in een extra medewerker, met als opdracht extra huurwoningen voor het sociaal verhuurkantoor aan te brengen. Het betreft een uniek "prospector" pilootproject voor Vlaanderen.

 

 • Het is aangenaam wonen in onze gemeente. De vraag naar comfortabele en betaalbare huurwoningen neemt sterk toe. Grimbergen investeert tezamen met vzw 3Wplus in een extra medewerker, met als opdracht extra huurwoningen voor het sociaal verhuurkantoor aan te brengen. Ook het sociaal verhuurkantoor (SVK) Webra is hierbij een belangrijke partner. De "prospector” gaat actief op zoek naar eigenaars die hun woning willen verhuren aan het SVK of projectontwikkelaars die hierin willen investeren. Het betreft een uniek pilootproject voor Vlaanderen.
 • Sinds 1 februari 2018 heeft Grimbergen zijn allereerste prospector. De prospector contacteert enerzijds geïnteresseerde eigenaars om hun eigendom te verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor Webra. Anderzijds ook projectontwikkelaars. Beiden worden geïnformeerd rond de vele voordelen die zij ontvangen indien met een SVK wordt samengewerkt.
 • Webra huurt een woning van privé-eigenaars voor een bepaalde termijn, ondersteunt de eigenaars bij het renoveren van de woning (als dat nodig is) en verhuurt de woning dan door aan een redelijke prijs. Gedurende de voorbereiding en periode van samenwerking is de prospector het unieke aanspreekpunt.
 • Een korte opsomming van de belangrijkste voordelen voor de eigenaars. 
  - Geen vrees voor huurachterstallen tijdens de duur van de huur. De huur wordt doorbetaald door Webra ook al staat de woning leeg.
  Geen vrees voor schade bij het einde van de huurovereenkomst, Webra “geeft” de woning terug in de originele staat.
  Subsidies voor renovatiewerken met de nodige begeleiding van de prospector.
  - Belangrijke fiscale voordelen, .... 
 • Voor meer informatie gaat de prospector, na afspraak, persoonlijk bij geïnteresseerde eigenaars langs. Ook als men een woning wilt verbouwen of renoveren om nadien te verhuren in samenwerking met het sociaal verhuurkantoor, kan men als eigenaar van de vele voordelen genieten. Bovendien krijg men dan ook begeleiding bij de renovatie, hulp en deskundig advies bij het aanvragen van alle mogelijke renovatiepremies, en men wordt wegwijs gemaakt om ook volop van de fiscale voordelen te genieten.
 • Projectontwikkelaars die willen investeren in dergelijke woon verhuurvorm krijgen een lager btw tarief wat heel wat belangstelling wekt uit deze sector.
 • Het betreft een uniek pilootproject voor Vlaanderen met een looptijd van 14 maand. Mits voldoende positieve signalen van alle betrokken actoren zal het prospectorproject worden bestendigd binnen de werkingsstructuur van de gemeente, 3Wplus of Webra.